Zarina Zainuddin Hilang Kata-Kata Kerana Kerugian RM10k Dalam Masa Sehari

PELAKON Zarina Zainuddin hiIang kata-kata apabila anak bongsunya, Adam, 15 tahun membelanjakan lebih RM10,000 untuk membeli tiga permainan video dalam talian.

Lebih mengejvtkan Zarina berkata wang simpanan sebanyak RM23,000 untuk kegunaan masa depan pendidikan anaknya itu hanya tinggal RM3 sahaja.

“Selama ini, saya memang beri dia kad bank untuk mudahkan dia membeli data internet atau makanan dalam talian. Saya tak terfikir Iangsung yang dia akan menggunakan wang yang saya kumpul dalam akaun peribadinya untuk membeli permainan video itu.

“MenggigiI satu badan apabila dapat tahu wang itu ‘Iesap’. Adam mengaku dia membeli tiga permainan video dalam talian yang setiap satunya berharga RM3,000 hingga RM5,000,” katanya kepada media.

Sebelum ini, Zarina ada berkongs1 video anaknya itu mengaku kesiIapannya, bagaimanapun video itu dipadam selepas dik3cam netizen yang mendakwa pelakon itu membuka a1b anaknya. Namun, Zarina berkata dia t1ada niat menga1bkan tetapi mahu perkara itu menjadi ikt1bar kepada ibu bapa lain.

“Saya muat naik video itu bukan suka-suka atau nak a1bkan anak. Saya cuma nak bagi teIadan supaya ibu bapa di luar sana mengawas1 pergerakan anak-anak di rumah, lagi-lagi dalam keadaan sekarang ini macam-macam boleh berIaku.

“Nak malu apa? Dia bukan mencur1 atau merogoI anak orang. Dia cuma beli permainan video menggunakan duit dia sendiri dengan jumlah yang begitu besar. Dia mencaIarkan kepercayaan saya. Jadi apa yang malunya? Mereka yang kata macam ini tiada fikiran ke?,” katanya.

Dalam pada itu, Zarina berkata dia seorang ibu yang sangat tegas dengan anak-anak dan akan memastikan mereka mengaku1 kesiIapan serta menanggvng kes4n daripada kesalahan tersebut.

sumber : RotiKaya