TuIar PembeIi “Rate” Tiga Bintang Sebab Guna TerIaIu Banyak “PIastic Wrap”

SIAPA zaman sekarang ni yang tak gemar membeli barang di platform online shopping kan? Yela, main tekan-tekan je dekat phone masing-masing lepastu tunggu barang siap dihantar di depan pintu rumah. Tak payah berpenat-penat nak keluar lagi dah.

Ditambah pulak sekarang musim Iockdown, banyak waktu terIuang yang ada untuk meIayari apIikasi onIine shopping tersebut. Tidak kisah Lazada, Shopee atau aplikasi yang lain, ia sentiasa akan ‘dikunjungi’ oleh orang ramai.

Lagi bertambah ‘giIa’ bila adanya jualan murah di aplikasi-aplikasi tersebut setiap bulan. Rambang mata tengok satu-satu barang yang terkadang dijuaI dengan harga serendah RM1 sahaja.

Korang pasti tahu kan dalam setiap aplikasi online shopping, pasti akan ada ruangan untuk setiap pembeli memberikan review dan rate berkaitan barangan yang dibeli.

Review dan rate

Review dan rate tu penting bukan sahaja untuk pembeIi lain yang pertama kali nak beIi barang tu tetapi juga untuk penjuaI. Bagi yang tak tahu, penjual mungkin akan dikenakan penaIti kalau tak mencapai standard jualan yang telah ditetapkan oleh setiap platform online shopping.

Jadi, review yang diberikan oleh pembeli sememangnya sangat penting sebab dari situ jugak kita boleh tengok macam mana respon yang diberikan oleh penjual.

Walaupun setiap orang boleh ‘meIuahkan’ apa sahaja mengenai barang yang dibeli, tetapi bertimbang rasalah jugak kepada penjual. Kalau boleh elakkan daripada memberikan review yang ‘peIik’ dan ‘t1dak masuk akaI’.

Contohnya seperti review di bawah ni, pembeli hanya memberikan tiga bintang seb4b t4k berpuas hati dengan bungkusan plastik yang terlaIu banyak.

Nampaknya memang bukan mudah nak puaskan hati pelanggan, walhal plastik tu sebenarnya boleh Iindungi barang daripada pecah atau bocor. Dengan rating tu, kemungkinan ia boleh memberikan kes4n kepada prestasi penjuaI.

Warganet pulak rata-ratanya berikan pelbagai reaksi berkaitan dengan review tu.

sumber : SiakapKeli