Asal Nak Anak Kurus Guna Pembed4han, Sekali Ini Yg Terjadi Pada Anak Sharifah Shahirah

Bimbang dengan berat badan anak yang berlebihan, penyampai radio, Sharifah Shahirah, 47, terlintas hendak melakukan pemb.edahan pintasan perut atau Bariatrik S.urgery.

Dia bagaimanapun menarik balik keputusan tersebut pada saat akhir.

Sharifah Shahira atau lebih dikenali dengan sapaan Shira menjelaskan, tanggungjawab sebagai ibu membuatkan dia mengambil langkah demi kesihatan anak sulungnya, Allisya Tahir hasil perkahwinan pertama dengan vokalis Black Dog Bone, Jatt.

Foto: IG

“Beberapa tahun lalu saya pernah membawa Allisya berjumpa doktor untuk melakukan pemb.edahan pintasan perut bagi mencari jalan penyelesaian untuk mengurangkan berat badan.

“Selesai mengambil gambar semua, saya terfikir pada masa akan datang Allisya akan beranak dan badannya akan naik semula. Jadi apa gunanya dia menjalani pemb.edahan itu sekarang kerana menelan belanja tinggi.

“Saya tidak ralat membuat perkongsian ini yang mana mengimbas kembali kenangan beberapa tahun lalu. Bangga juga kerana Allisya berjaya menurunkan lebih 20 kilogram dengan menjaga pemakanan dan bersenam,” kata Shira kepada Kosmo! Online.

Tambah Shira, Allisya yang mengenggam diploma dalam jurusan Pengajian Komunikasi dan Media itu mengambil masa lebih setahun untuk mencapai berat badan ideal tanpa jalan pintas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shiera Al-Khaired (@shieraijoy)

“Saya tahu bukan mudah untuk Allisya mencapai berat sekarang kerana memakan masa yang lama. Semuanya bermula ketika dia menetap di sebuah pulau ketika kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada Mac lalu.

“Mempunyai impian untuk berkecimpung dalam bidang seni, Allisya bakal melancarkan single kedua ciptaan Sharon Paul dalam tempoh terdekat. Cuma satu saja, dia tidak konsisten di media sosial yang mana bagi saya penting,” kata Shira.

Shira dan Allisya tampil membuat persembahan bersama membawakan lagu Standing In The Eyes Of The World untuk program Famili Duo. Gelagat spontan Shira di pentas membuatkan barisan juri tidak kering gusi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allisya Tahir (@tallisya72)


Sumber: Kosmo via cari