Saya Contact Rapat Seorang Rakan Baik – Muhammad Saiful Naim Muhammad Noor

GARA-GARA menjadi kont4k r4pat kepada salah seorang pes4kit C0vld-19, penyanyi Usop memberitahu dia terpaksa menjalani kvarantin diri selama seminggu.

Usop atau nama sebenar Muhammad Saiful Naim Muhammad Noor 23, berkata dia dipakaikan gelang pengaw4san dan dikehendaki meng4singkan diri untuk p3mantauan sehinggalah dis4hkan beb4s daripada j4ngkitan virvs tersebut.

“Saya kont4k rapat seorang kawan baik dan dikehendaki buat sw4b t3st di pusat kesihatan berdekatan… keputusan ujian belum keluar lagi tapi diarahkan kvarantin sampai 2 Jun ini.

“Doa-doakanlah neg4tif ! Sejujvrnya risav juga tapi buat masa ini saya tiada alami sebarang simpt0m atau gej4la C0vid-I9… walaupun rasa sihat, saya tetap patuh menyelesaikan kvarantin ini hingga selesai.

“Sekarang ini dekat mana-mana pun ada virvs, memang kena berhati-hati. Yang penting kalau keluar kena jaga SOP sebab kita pun tak tahu kalau orang sebelah kita bawa virvs ini,” katanya kepada media.

Menerusi Instagram, bekas peserta Mentor Milenia 2017 ini berkongsi foto dia memakai gelang berwarna merah jambu dengan menyertakan emoji sedlh.

Sementara itu, Usop berkata semenjak pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 ini dia mengalami sedikit tekan4n, lebih-lebih lagi apabila tidak dapat meneruskan kerjay4 seni seperti biasa.Usop buat ujian calitan atau sw4b test dan perlu kvarantin diri selama seminggu.

“Kerjaya memang terj3jas tervk. Nak menyanyi pun tak boleh, show memang tak ada. Malah, perniagaan saya bersama mak di Kedah pun terpaksa dih3ntikan kerana peningkatan k3s.

“Lagi pula sekarang kena kvarantin, berkvrung dalam bilik seorang diri bertambahlah tekanan… rasa macam nak botakkan rambut saja!

“Apa-apa pun kita doakan keadaan kembali pvlih macam biasa dan kita semua boleh bekerja semula. Saya pun tengah usaha mend4ftar untuk pengambilan v4ksin dan berharap proses itu nanti dipercepatkan,” ujarnya.

sumber : mStar