Pendakwah Gelar Lagu Mawi & AC Mizal ‘Lagu Kepala H0tak’, Sekali Ac Mizal Masuk Komen

Seorang pendakwah menggelarkan lagu nyanyian Mawi dan Datuk AC Mizal iaitu berjudul Al-Haq sebagai ‘Lagu Kepala H0tak’ dalam sebuah tazkirah yang disampaikan

Pendakwah yang difahakam seorang Ustaz itu mend4kwa cara penyampaian AC Mizal yang meminta keampunan dari Allah dalam bentuk ‘rapping’ adalah tidak sesuai dan dianggap b1adap.

“Lirik pertama elok, tapi bila part rapping tu ada ke minta ampung dengan Tuhan begitu? B1adap! Tak pernah Nabi berdoa begitu,” katanya.

Video tersebut dikongsi oleh Mawi dalam akaun Instagram miliknya. Entri tersebut mendapat perhatian pengikutnya yang rata-rata tidak bersetuju dengan penilaian pendakwah tersebut terhadap lagu berkenaan.

VIDEO :


“Siapa dia nak menentukan pengampunan dari tuhan ? Tuhan itu boleh ampunkan hambanya walaupun hambanya tidak memohon sembah maaf kepadaNYA atas kehendakNYA sendiri,” kata salah seorang pengikut Mawi

“Yang penting message nak sampai kepada pencipta tu sampai sedangkan kita berdoa pun dok sibuk aku ak ak,” komen salah seorang netizen

“Dia pula ambil kerja Tuhan dok hukvm orang sana sini,” personal salah seorang warga maya. Pun begitu,

Mawi tidak memberikan apa-apa penjelasan mengenai lagu tersebut sebaliknya dia hanya ‘tagged’ penyanyi serta composer lagu tersebut sahaja.

Ac Mizal masuk komen

“Saya AC 9 dan My brotha Mawi cuma sampaikan peringatan sahaja…betul atau salah itu Allah punya kuasa” komen Ac Mizal tersebut mendapat reaksi love dari Mawi

Pernah tak mendengar lagu Al-Haq nyanyian Mawi dan Dato Ac Mizal? Di dalamnya terdapat satu doa yang bagus untuk diamalkan.

“Allahu ya hafizu nafsi wa ruhi (Ya Allah, peliharalah diriku dan ruhku), Bismillahi Jibril (Dengan nama Allah,Jibril), Fi yamini (pada kananku), Bismillahi Mikail (Dengan nama Allah,Mikail), Fi shimali (pada kiriku), Bismillahi Israfil (Dengan nama Allah,Israfil), Fi amami (pada hadapanku), Bismillahi izrail (Dengan nama Allah,Izrail)” Hizib Al Hafiz Ianya dikenali sbg Hizib al Hafiz / doa bismillah 9.

Antara kelebihannya, adalah doa pelindung dari syaitan & perkara hasad d3ngki. Kongsikanlah. Tak salah share benda yang baik.

Sumber: GEMPAK