UMNO Tarik Balik Sokongan Terhadap Kerajaan PH Berkuatkasa Serta-Merta

MESYUARAT Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO sebulat suara membuat keputusan untuk menarik balik sokongan kepada Tan Sri Muhyiddin Yasin selaku Perdana Menteri, berkuat kuasa serta-merta. Presiden UMNO, Datuk Seri Zahid Hamidi berkata, ini berikutan segala garis panduan yang dikemukakan parti itu pada 11 Mac 2020 sebagai syarat meneruskan sokongan kepada kerajaan pimpinan Tan Sri … Read more

Mak Kempunan Menantu “Gomen”, Gadis Buntu Kekasih Kerja Kilang Dibenci Mak

KERJA kerajaan vs swasta, mana yang lagi hebat sebenarnya? Isu ini sering menjadi perdebatan hangat di kalangan rakyat Malaysia tanpa mengira bangsa. Bagi golongan yang berusia, mereka percaya dengan pendirian bahawa sektor awam lebih menjamin masa depan. Hakikatnya, kedua-duanya mempunyai faedah tersendiri baik dari segi pencen, bonus tahunan, kenaikan gaji atau pangkat. Lepas kahwin, pujuk … Read more

[VIDEO] Cara Bapa Ini Pujuk Anak Menangis Jelas Menunjukkan LELAKI Sebenarnya Multifunction

KETIKA musim pandem1k ini, barisan frontliner medical adalah individu yang paling sibuk menjaga institusi kesihatan negara. Malah ramai yang perlu meng0rbankan masa bersama keluarga tersayang demi tugas dan tanggungjawab kepada rakyat Malaysia. Mama frontliner kena pi keja jugak…Tak boleh mengeram lama-lama Meskipun berat hati untuk tinggalkan anak yang masih lagi kecil dan perlu perhatian penuh, … Read more

Tindakan Anggota Polis Hulur Bantuan Tanpa Sesi Bergambar Raih Pujian Netizen

KEADAAN sesetengah rakyat Malaysia yang dirundung kesusahan ketika ini telah membuatkan banyak pihak terpanggil untuk memberi bantuan. Dari insitusi kerajaan sehinggalah mereka yang bukan kerajaan (NGO) semuanya saling bersatu padu memberikan sumbangan bagi meringankan beban penduduk di Malaysia tanpa mengira kaum, agama ataupun kepercayaan. Polis hulur bantuan Oleh itu, menerusi perkongsian di laman Facebook rasmi … Read more

Detik “Sweet” Adik Cium Dahi Kakak Yang Terakam Ini Buat Netizen Rindu Adik-Beradik Sendiri

BAGAI air yang dicincang tidak akan putus. Itulah umpamaan yang boleh dikaitkan dengan hubungan adik beradik ini. Walaupun sudah mencecah usia lebih 80 tahun, namun mereka tidak pernah malu untuk menunjukkan kasih sayang antara adik dan kakak. Bagitulah kisah yang dikongsikan oleh cucunya di laman Tiktok Nurulwani99 tentang keakraban neneknya bersama adik tercinta. Walaupun video … Read more

Sambungan Kisah Rumahtangga Shuk Sahar Hingga Ada Beranggapan Mereka DiSihir

KONTR0VERSI mengenai rumahtangga pelawak terkenal Shuk dan isterinya Rossa atau nama sebenarnya Rossalennah Natassyiah Asshaferah kembali bergeIora semula. Semua ini tuIar apabila Rossa berkongsi di Instagramnya, mengenai serba sedikit perihal tentang kemelut yang melanda rumahtangganya bersama pelawak terkenal ini. #1 Rossa Sedia Dimadukan Menerusi hantaran Rossa di Instagram Story, wanita berhati cekal ini meluahkan dirinya sedia … Read more

[VIDEO] ViraI Anggota Polis Minta “Duit Kopi”, Kertas Siasatan Tatatertib Bakal Dibuka

BARU-BARU ini tuIar satu rakaman video dashcam di Twitter menunjukkan dua orang anggota polis telah menahan sebuah kenderaan dan cuba untuk mengambil ‘duit kopi’ daripada pemandu terbabit. Di dalam video tersebut, jelas kedengaran anggota terbabit mengarahkan penumpang kereta yang ditahan untuk berhenti merekod video menggunakan telefon dan meminta lelaki yang ‘disoaI s1asat’ untuk memberikan sejumlah … Read more

Kronologi Operasi Musnah Ladang Durian Haram Sah Mengikut Undang-Undang

EMPAT jambatan simen dirobohkan dipercayai dilakukan pekebun durian Musang King yang meneroka secara haram kawasan Hutan Simpan Batu Talam, di sini semalam. Ia menyebabkan operasi pihak berkuasa untuk memusnahkan kebun berkenaan terhenti apabila anggota penguat kuasa terpaksa mengambil masa panjang untuk membaiki jambatan berkenaan. Sebelum itu, sebuah pacuan empat roda dipercayai milik pekebun menghalang laluan … Read more

Pelukkan Suami Mampu Sihatkan Isteri ?

PELUKKAN seorang suami kepada isteri adalah salah satu faktor mengapa sesebuah keluarga itu bahagia, ini kerana pelukkan suami itu mampu memberi satu aura positif kepada isteri. Setelah penat seharian menguruskan rumah dan anak-anak, pelukkan suami sahaja yang mampu meredakan kepenatan isteri. Sebenarnya para suami sudah tahu kebaikkan memeluk isteri, namun mereka lebih suka tidak mengendahkannya … Read more

[VIDEO] Cara “RARE” Suami Ini Hargai Si Isteri Dengan Cara Tersendiri Menjadi #Viral

SEHARIAN letih menguruskan pelbagai perkara, jauh di sudut hati seorang isteri pasti mahukan penghargaan daripada si suami. Tolong bantu kemas rumah pun dah lega, lagilah sekiranya dapat membeli-belah! Terdetik di hati bagi menggembirakan isteri tercinta, seorang lelaki mempunyai cara tersendiri untuk isterinya melepaskan ‘tekanan’ sekali gus terasa dihargai. Menerusi platform TikTok, @bobybobxx memuat naik sebuah … Read more

Pekerja J&T TinggaIkan Isteri Hamil Empat Bulan Akibat Kecuaian Orang Lain

SEORANG penghantar barangan meninggaI dun1a selepas motosikal ditungganginya terbab1t dalam kemaIangan jalan raya berdekatan Jalan Lapangan Terbang Subang, pada 1 Julai lalu. Difahamkan m4ngsa Shahrul Ashraf dalam perjalanan ke tempat kerja terIanggar di bahagian belakang Toyota Hiace dimana kenderaan tersebut cuba mengeIak satu kepingan besi yang terjatuh daripada Toyota Hilux. Little Azam – pemandu Toyota … Read more

Saya Jarang Nak Bergadvh Tapi Hal Ini Dah MeIampau, Nanti Timbul SaIah Faham – Uqasha Senrose

PELAKON Uqasha Senrose bengang apabila tindakannya mengakui tidak memakai gincu keluaran penaja drama Perempuan Tanpa Dosa mencetuskan ‘per4ng mulut’ di laman sosial. Uqasha berkata, dia memberitahu perkara sebenar berikutan tidak mahu penaja menggunakan namanya untuk tujuan pemasaran tanpa sebarang perjanjian. Tambahnya, pihak penaja tersebut sudah mendapat promosi yang sepatutnya menerusi drama berkenaan sepanjang ia bersiaran. … Read more

“Aku Sedih Sampai Ke Tahap Aku Malu Dan Menyesal Orang Tahu Aku ISLAM” – Michael Ang

SEMALAM tular video seorang individu memperkenalkan diri sebagai ‘ustaz’ yang berceramah dengan cara agak kasar semasa mengagihkan bantuan. Video tersebut telah mengundang kec.aman ramai yang beranggapan tindakan ‘ustaz’ tersebut tidak bersesuaian dengan imej Islam yang dibawanya. Termasuklah pengarah dan penerbit popular Michael Ang yang turut meluahkan rasa terkilannya menerusi hantaran di laman sosial Instagram (IG). … Read more

Padah Jual Beli Lembu Curi, Seorang Lelaki DiDenda RM3,000

LELAKI warga Indonesia didenda RM3,000 oleh Mahkamah Majistret Ayer Keroh di sini, hari ini selepas mengaku bersalah melakukan perbuatan itu pada awal bulan lalu. Majistret Mohamad Izwan Mohamed Noh menjatuhkan hukuman itu terhadap tertuduh, Ahyar, 42, selepas pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah. Tertuduh juga berdepan hukuman penjara enam bulan sekiranya gagal membayar denda berkenaan. Mengikut pertuduhan, … Read more

[VIDEO] Reaksi Si Kontot Tumbuk Anjing Tapi Tak Sampai Buat Warganet Terhibur

SALAH satu makhIuk yang cukup ‘gangst3r’ dalam kebanyakan haiwan di muka bumi ini adalah kucing. Lebih-lebih lagi yang bernama Oyen. Selalu tuIar di media sosial video-video yang memaparkan aksi ganas si bulus ini memukuI haiwan lain, meng3jar anjing, malah turut berani mencakar tuannya sendiri. Namun se’sams3ng’ macam mana pun, mereka jarang dimar4hi. Bukan tidak mahu … Read more

Gambar Pegawai Perubatan Merawat Pesakit DiAtas Lantai HKL Adalah BENAR

HOSPITAL Kuala Lumpur (HKL) memaklumkan pesak1t yang dirawat atas lantai di Jabatan Kecem4san dan Trauvma hospital berkenaan kerana katil penuh selain atas faktor keseIamatan dan rawatan segera, beliau terus dirawat di situ. Pengarah HKL, Datuk Dr Heric Corray berkata, disebabkan itu pesakit dibaringkan secara mengiring ke kanan untuk mengelakkan air liurnya masuk ke dalam saluran … Read more