LELAKI INI PERCAYA COVlD19 SATU PROPAGANDA. KECEWA DENGAN ULAMA MALAYSIA

PERNAH tuIar sebuah video yang dimuat naik oleh seorang lelaki yang berpendapat C0vid19 hanyalah satu propag4nda. Menurut lelaki itu yang dikenali sebagai The Bike Preacher 313 di Instagram, dia percaya semua ini hanyalah satu penipvan.

Lelaki itu mendakwa vaks1n yang dicipta tidak menjamin menyembuhkan c0vid19, sebaliknya lebih kepada mengaut keuntungan. “Saya kecewa dengan ulama dan agamawan Malaysia! Sibuk nak cari vaks1n daripada kaji kandungan vaks1n itu. Ada yang sak1t dan m4ti selepas suntik vaks1n itu’ katanya sebak.

Tambahnya lagi, pihak berkuasa sepatutnya kaji dan s1asat pembiaya disebalik WHO ataupun World Health Organization. “Kenapa bvta hati, bvta perut? Tak nampak ke ini semua satu pen1puan yang membabitkan sejumlah wang yang besar!”, katanya.

Malah dia juga mempersoaIkan kesan yang akan berlaku kepada tubuh manusia selepas suntikan vaks1n. “Apa akan jadi pada tubuh kita serta zuriat-zuriat yang akan datang selepas DNA kita diubah?”

Video itu juga memaparkan klip ulasan daripada pelakon veteran, Zul Yahya. Zul juga berpendapat yang sama dimana menurutnya vaks1n c0vid19 hanyalah menguat keuntungan semata-mata.

KECOH VIDEO PELAKON ZUL YAHYA DAKWA VIRUS COVID SATU PENIPUAN - YouTube

“Saya minta satu cadangan, kepada bekas-bekas peaskit c0vid19 termasuk selebriti, tolong beritahu bagaimana anda sembuh? Peratusan sembuh sangat tinggi tanpa vaks1n!”, luah Zul.

Dalam ruangan komen, ada yang bersetuju dan ada juga yang merasakan lelaki ini hanyalah anti vaks1n. Kesemua vaks1n yang pernah dicipta di dunia bertindak untuk mencegah jangkitan dan bukannya untuk menyembuhkan penyak1t.

Sejak dari kecil kita telah disuntik dengan vaks1n seperti BCG. Malah untuk mencipta sesuatu vaks1n, ia mengambil masa bertahun-tahun selepas beberapa ujikaji. Ada beberapa penyak1t yang masih belum menemui vaks1n seperti HlV dan setiap vaks1n mempunyai kesan sampingan bergantung kepada imunisasi tubuh seseorang.

sumber :OiJom