KEHADlRAN KANAK-KANAK lNl MENCERIAKAN SUASANA DI PUSAT KUARANTlN

PANDEMlK C0vid-19 bukanlah satu guravan atau perkara yang tidak boleh ambil Iewa kerana ramai yang telah terk0rban angkara virvs ini.

Setiap hari ada sahaja khabar dvka dengan lonjakan kes pos1tif yang mencecah ribuan k3s di seluruh negara.

Telatah Kanak2 Di Pusat Kuarantin
Namun, tak salah rasanya untuk kita meredakan keb1mbangan tersebut dengan melihat video comel teIatah seorang kanak-kanak lelaki yang dikvarantin di Pusat Kuarant1n MAEPS, Serdang bersama bapanya.

Menerusi perk0ngsian yang tuIar, ibu kanak-kanak tersebut dikenali sebagai @yushadz telah memuat naik aktiv1ti anaknya yang gemar berjalan-jalan keliling pusat kvarantin tersebut dan bertegur sapa dengan mereka yang sama-sama dikvarantin di sana.

Bawa mainan ke MAEPS
Ibunya telah berkongsi journey anaknya yang dikenali sebagai Iman sepanjang beberapa hari berada di MAEPS, Serdang dan mendapat jutaan tontonan dalam masa sehari sahaja.

Telatahnya yang bermain di atas katil di pusat kuarantin sangat menghiburkan disamp1ng turut diberikan makanan serta buku lukisan daripada penghuni disana dan frontiiners yang bertugas benar-benar mencvri perhat1an.

Dijemput Oleh Ambulans Di Rumah
Sebenarnya, Iman dan ayahnya telah dibawa ke pvsat kvarantin kerana pos1tif C0vid-19 dan dijemput oleh ambuIans untuk ke MAEPS, Serdang.

Ibu kepada kanak-kanak tersebut mengakvi berasa sangat seb4k ketika itu dan tidak sanggvp melihat anaknya yang masih kecil terpaksa berp1sah berikutan dis4hkan posit1f virvs berkenaan.

Mujur bapanya juga ada bersama, jadi tidakIah terIalu b1mbang akan keadaan Iman.

Dah Nak Keluar Dah
Namun, pada posting terbaru @yushadz, dia memaklumkan bahawa suami dan anak lelakinya sudah dibenarkan keIuar dari pusat kvarant1n tersebut pada malam semalam.

Dapat dilihat Iman sempat melambai-lambai ke arah drone yang memantav pesakit disana.

Tolong Doakan Ahli Keluarga Yang Lain Cepat Sembuh
Di akh1r perk0ngsian video-video berkenaan, pengguna TikTok itu sempat mem0hon agar orang ramai dapat mend0akan kesihatan ahli keluarga mereka yang turut sama disahkan pos1tif C0v1d-19.

Kes1an Tengok Budak2 Kena Kuarantin
Sehubungan dengan itu, rata-rata warganet yang menonton video-video perk0ngsian yang dibuat ibu kepada kanak-kanak berkenaan turut meninggaIkan komen di ruangan TikTok dengan mendoakan agar Iman dan ayahnya cepat sihat.

Mereka juga mengakvi berasa seb4k melihat kanak-kanak kecil terpaksa dikvarantin kerana Cov1d-19 dan berharap agar pengguna TikTok sekeluarga diberi kekuatan menghadapi dvgaan ini.

Alololo comelnya adik!


Pandai dia happykan diri sendiri


Semoga sis kuat & suami serta anak cepat sembuh


Jaga diri dengan semua


sumber : OhMyMedia