Gambar Sekitar Sambutan China Tourism Day 2021 Di Wuhan

TAHUN 2020 dunia dikejvtkan dengan kehadiran satu virvs yang mampu membvnuh manusia. Virvs yang dipercayai berasal dari Wvhan, China itu telah meragvt sehingga jutaan vyawa seluruh dunia sehinggakan pihak WorId Health Organisation (WHO) mengisytiharkan pandemlk.

Mulai saat itu, nama Wvhan cukup dikenali. Namun, dengan bilangan k3s yang hampir tiada disana, Wuhan  telah menyambut China Tourism Day 2021. Korang boleh tengok gambar sekitar sambutan berkenaan yang dipetik daripada Global Times di bawah.

Bertemakan Green Development for Quality Life Shared by All, sambutan China Tourism Day itu bermula pada 19 Mei 2021 diadakan di Hubei Provincial Museum, China.

Tema yang dipilih bersesuaian dengan pandemIk yang melanda dunia. Menurut laman web China Tourism Day, tema ini dipilih bertujuan mempromosikan rakyat negara itu hidup dalam keadaan mesra alam dan menjalani pembangunan yang lebih harmoni untuk vmat manusia.

Sekitar upacara perasmian China Tourism Day. Walaupun bilangan k3s tidak setinggi kita di Malaysia, amalan memakai pelitup muka dan penjarakkan sosial tetap dilaksanakan oleh setiap pengunjung.

Cuaca hujan tidak menghalang pengunjung di China Tourism Day. Seronoknya tengok orang boleh berkumpul ramai-ramai macam ni.

Wah, hebat juga bila tengok perubahan yang berlaku di Wuhan ni dalam mengawal peny3baran wab4k C0vid-19. Marilah kita sama-sama mengembleng tenaga dan usaha bagi melawan virvs yang berbah4ya ini. 

sumber : Lobak Merah