Ashraf Muslim Jual Lampu Ultraungu Untuk Membasmi Kuman

Bintang filem Ada Apa Dengan Dosa, Ashraf Muslim mengambil pendekatan untuk menjual lampu ultraungu yang berfungsi membasmi kuman. Kata Ashraf, inisiatifnya itu muncul ketika dunia mula bergelut dengan pandemik COVID-19 awal tahun lalu. “Ilham untuk mengeluarkan produk ini tercetus sebelum saya dimasukkan ke dalam wad lagi dan usaha untuk mempromosikannya terbantut ketika saya sakit. “Jadi, … Read more

Orang Ramai Mula Balik Kampung, Yatt Hamzah Mahu Kekal dirumah

BIARPUN sudah ramai yang memulakan perjalanan balik kampung sejak Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) diumumkan, pelakon Yatt Hamzah membuat keputusan untuk mengutamakan keselamatan anak-anaknya. Yatt berkata akan tetap duduk di rumah selagi keadaan pandemik Covid-19 belum pulih sepenuhnya. “Bonda di rumah saja. Suami bertugas di perantauan. “Raya di rumah saja tahun ni sebab anak-anak kecil kita … Read more

Zalif Sidek Alami Asma Yg Teruk, Minta Doakan Cepat Dapat Teman Hidup

AKIBAT tidak menjaga pemakanan dengan betul, pelakon Zalif Sidek kena serang4n asma yang agak teruk apabila dia mengalami sesak nafas sejak pagi Isnin. Zalif atau nama sebenarnya Md Zalif Naquiyudin Wan Abu, 35, berkata, dia kemudian mengagahkan diri ke klinik bagi mendapatkan bantuan. “Pagi semalam sewaktu bangun tidur saya dah mula rasa lain macam. Saya dah … Read more

Lepas Meniaga Kek, Mila Jirin Jual Durian Pula Untuk Bayar Gaji Pekerja

SELEPAS mengambil inisiatif menjual kek bagi memastikan pendapatan pekerja tidak terjejas kerana penularan wabak Covid-19, penyanyi Mila Jirin mengambil peluang menjual buah durian pula sebagai tambahan bagi punca pendapatan syarikatnya. Menurut Mila, 33, dia menerokai bidang baharu itu kerana ingin menampung kos operasi dan memastikan pekerja terus mempunyai gaji meskipun syarikat miliknya terpaksa dihentikan operasi … Read more

Norman Hakim Dapat Idea ‘Barzakh Challenge’ Lepas Sertai Pengurusan Jenazah

SELEPAS trend video Lathi Challenge mendapat reaksi negatif pelbagai pihak, pelakon Norman Hakim tampil dengan mencabar netizen melakukan Barzakh Challenge. Norman atau nama sebenarnya Mohamed Nurhakim Zaidon, 44, berkata, dia mendapat idea untuk memulakan cabaran itu selepas selesai solat Subuh. “Saya baru selesai solat Subuh dan tiba-tiba terfikir untuk buat challenge tu. Idea itu datang … Read more

Hana Azraa Kantoikan Status PU Abu Dengan Bekas Isteri

Isteri kepada pendakwah bebas PU Abu Sufyan, Hana Azraa mendedahkan suaminya telah berbaik semula dengan bekas isteri dua minggu selepas mereka berkahwin. Kata Hana, pendedahannya itu bagi mengelakkan spekulasi daripada orang ramai berhubung status perkahwinan mereka. “I nak clear-kan semua benda. Serius dah tak kuasa nak layan benda-benda ni. Tak habis-habis lagi hampa noh. “Depa … Read more

Mimpi Nyawa Diambil, Nazim Othman Mahu Perbaiki Diri

PELAKON Nazim Othman berkongsi pengalaman menakutkan apabila bermimpi dicabut nyawa beberapa kali. Nazim atau nama sebenarnya Nushrul Alif Othman, 36, pengalaman yang dilalui beberapa bulan lalu memberikan kesedaran dan keinsafan buat dirinya. “Okey, ini random tapi saya nak kongsi juga. Beberapa bulan lalu, saya mimpi dicabut nyawa. “Dah dicabut nyawa, lepas tu hidup semula selepas … Read more

Ning Baizura Tak Berani Berlakon Filem Seram

PELAKON Ning Baizura mengakui masih belum ada keberanian untuk berlakon dalam mana-mana drama atau filem genre seram kerana bimbang tidak mampu mengawal perasaan takut. Ning berkata dia juga pernah berjanji dengan bapanya, Allahyarham Sheikh Hamzah Sheikh Mohamed untuk tidak membintangi sebarang karya bergenre sedemikian. “Cerita horror ni saya memang tak boleh sebab rasa takut… jadi … Read more

Kilafairy Sudah Berhijab, Neelofa Titip Doa Kekal Istiqamah

PENGACARA dan pelakon terkenal Neelofa meluahkan rasa syukur apabila rakan selebritinya iaitu penyanyi Kilafairy kini sudah berhijab. Neelofa atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor mendoakan agar anak kepada penyanyi Rohana Jalil itu terus istiqamah dan menjadi seorang wanita solehan. “Aku doakan semoga kau terus istiqamah, semoga Allah kuatkan hati kau, kuatkan iman, tegakkan iman, … Read more

13 Tahun Berkahwin, Aliff Syukri Akui Alam Rumah Tangga Bukan Mudah

SEPANJANG 13 tahun perkahwinan dengan Datin Seri Nur Shahidah, usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri berkata dia lebih matang dalam mengharungi kehidupan sebagai seorang suami. Menurut Aliff, 33, dalam melayari hubungan itu pasti akan ada kekurangan dan proses memperbaiki diri itu berlaku setiap hari. “Berkahwin itu amat mudah tetapi untuk menjadikan perkahwinan bahagia ini kekal … Read more

Aznil menggigil, Menangis Tunku Azizah Minta Telefon Nombor Peribadi

PENGACARA terkenal Datuk Aznil Nawawi terharu dan menitiskan air mata apabila dapat berhubung secara peribadi dengan Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menerusi panggilan telefon, baru-baru ini. Menurut Aznil atau lebih mesra disapa Paknil, dia mengagumi sikap merendah diri yang ditunjukkan oleh Tunku Azizah sepanjang perbualan mereka itu. “Subhanallah… itu adalah permaisuri … Read more

Tips Daphne Iking Beri Harapan Baru Kepada Wanita Bermasalah Dapatkan Anak

SERING berkongsi tentang kehamilan dan perkembangan terkini anak di laman sosial, pelakon Daphne Iking meluahkan rasa sedih apabila menyedari ramai pengikutnya yang mengalami masalah untuk mendapatkan zuriat. Daphne atau nama sebenarnya Dahlia Daphne Eleanor Mozes Iking, 41, berkata, dia menerima banyak mesej yang membuatkan dirinya tersentuh dan berasa sedih. “Saya baru sedar ramai yang menganggap … Read more

Farid Kamil Tampar Polis, Mahkamah Hukum 13 Bulan Penjara

PELAKON Datuk Farid Kamil ke penjara lagi selepas dia dihukum penjara 13 bulan kerana menggunakan kekerasan jenayah dan mengeluarkan perkataan tidak sopan terhadap seorang anggota polis. Keputusan itu dibuat Majistret Noor Arifin Hisham selepas tertuduh gagal menimbulkan keraguan munasabah dan dibuktikan bersalah terhadap dua pertuduhan terbabit. Kedua-dua pertuduhan itu dikemukakan mengikut Seksyen 353 Kanun Keseksaan … Read more

Lisa Surihani Bertudung Bukan Sebab Yusry

Pelakon, Lisa Surihani mengakui keputusannya untuk mengenakan hijab disebabkan permintaan sesiapa atau mengikut kehendak suaminya termasuk suaminya, Yusry Abdul Halim. Tegas Lisa lagi, keputusan yang dibuat sejujurnya tidak dipengaruhi sesiapa, malah apa apa yang dilakukan difikirkan sebagai yang terbaik. “Biasanya kalau orang tanya apa kata suami, saya minta tolong untuk tanyakan padanya sendiri. Lebih baik … Read more

Noorkhiriah Wakafkan MPV Sebagai Van Jenazah

MAHU jadikan sumbangan kecilnya itu sebagai bekalan akhirat, pelakon Noorkhiriah mewakafkan kenderaan pelbagai guna (MPV), jenama Hyundai miliknya sebagai van jenazah. Menurut Noorkhiriah, dia rela hati melepaskan kenderaan kesayangannya itu dengan harapan sumbangan tersebut mampu memberi manfaat kepada orang lain kelak. “Alhamdulilah lepaskan kerana Allah… akak sayang, maka akak jadikan kereta ini van jenazah. Bagi … Read more

Elfira Loy Tegur Sikap Golongan Bangga Tayang Aktiviti Beraya DiLaman Sosial

MASIH ada lagi sebilangan masyarakat yang melakukan aktiviti ziarah raya sehingga kini biarpun kerajaan hanya memberi kelonggaran tersebut dilakukan pada 1 syawal yang lalu. Tidak senang melihat sikap segelintir masyarakat yang masih berdegil, pelakon Elfira Loy, 26, turut tampil menyuarakan pendapatnya mengenai perkara tersebut. Elfira atau nama sebenarnya Nurul Elfira Loy Ahmad Sabri mempertikaikan tindakan … Read more