PENGALAMAN MAKAN BERSAKSIKAN PEMANDANGAN OMBAK LAUT BERUBAH MENJADI KENANGAN PAHlT

BEKERJA di perairan laut mungkin menjadi idaman ramai terutama mereka yang gemar melihat pemandangan ombak laut. Tetapi baru-baru ini, ada satu kejadian melucukan yang dikongsikan oleh pemuda yang bekerja di pelantar minyak ini. Semasa pemuda tersebut baru saja mahu makan nasi, siapa sangka dia kemudian menerima kejutan ombak besar secara tiba-tiba. Video kejadian itu turut … Read more

YOUTUBER “JUAL” KISAH KEMATlAN AYAH SEBAGAI CONTENT DIPERSOAL NETIZEN

HANYA perlu kreatif dalam menghasilkan content, pekerjaan sebagai seorang YouTuber sememangnya menjanjikan pulangan lumayan. Akan tetapi bagi kebanyakan YouTubers zaman sekarang, kegilaan mengejar view kadangkala membuatkan mereka tak ubah seperti tiada sifat timbang rasa. Itulah isu yang sedang melanda seorang influencer ini. YouTubers dipertikai jadikan berita kematian ayah sebagai content? Sekitar 3 hari lalu, selebriti … Read more

[VIDEO] SUSUK TUBUH BERJUBAH PUTIH BERDIRI ATAS TEMBOK BUAT BULU TENGKUK MEREMANG

Satu rakaman yang memaparkan seorang lelaki membersihkan cermin kereta di sebuah stesen minyak telah menjadi tuIar di media sosial. Video tersebut tampak normal pada mulanya sehinggalah ulang tayang secara perlahan dimainkan semula. Dalam video tersebut tampak seakan ada satu kelibat yang dipercayai berpakaian putih sedang berdiri pada tembok yang berdekatan dengan tiang lampu di stesen … Read more

SHAH RUKH KHAN HAMPIR BERCERAl DISEBABKAN PRIYANKA CHOPRA

JARANG sekali kita mendengar gosip cinta diantara Shah Rukh Khan dan juga mana-mana heroin yang bergadingan dengannya. Biarpun telah berlakon di samping puluhan heroin terkenal yang jelita, Shah Rukh Khan dilihat terus setia bersama isterinya, Gauri Khan. Namun rekod bersih Shah Rukh Khan itu pernah tercemar apabila dia telah dispekulasi menjalin hubungan istimewa dengan pelakon … Read more

PANAS !!! Pesawat SV832 Saudia Dalam Perjalanan Dari Jeddah Ke Kuala Lumpur Terpaksa Buat U-Turn

SEBUAH pesawat komersial Arab Saudi terpaksa patah balik bila penumpang memberitahu yang dia tertinggal bayi di airport. Sebuah pesawat komersial dilaporkan terpaksa berpatah balik ke lapangan terbang Arab Saudi selepas seorang penumpang wanita tertinggal bayinya di terminal. Pesawat SV832 Saudia dari Jeddah itu difahamkan dalam perjalanan menuju ke Kuala Lumpur dan penumpang wanita itu kemudian … Read more

VIDEO : Kereta Terjunam Dalam Air Ketika Pemandu Syok Menari

Mesti ramai antara korang yang pernah dengar slogan pandu cermat, jiwa selamat kan? Namun, masih ada lagi segelintir yang gemar menggunakan telefon ketika memandu. Perbuatan ini telah banyak kali menyebabkan berlakunya kemalangan. Namun, kali ini, lain pula ceritanya apabila sebuah kereta dipercayai telah terhumban ke dalam air apabila pemandunya dipercayai sedang syok menari ketika memandu, … Read more

Sayang Kamu Tak Boleh Keluarkan Ayat Macam Ini Dekat Umum Jika Kamu Tak Tahu Maknanya – Saif Ali Khan

MEMILIKI wajah tampan, bertubuh sasa, kaya dan popular bukanlah faktor utama pelakon Kareena Kapoor bersetuju menjadi isteri kepada Saif Ali Khan. Menurut laporan Tabloid, Kareena mengakui Saif turut mempunyai kekurangan diri yang tidak diketahui orang lain. Bagaimanapun, Kareena berkata kekurangan itu membuatkan dia semakin mencintai dan menyayangi suaminya itu. “Saif bukan orang yang sempurna… tapi itulah yang … Read more

Gambar Sekitar Sambutan China Tourism Day 2021 Di Wuhan

TAHUN 2020 dunia dikejvtkan dengan kehadiran satu virvs yang mampu membvnuh manusia. Virvs yang dipercayai berasal dari Wvhan, China itu telah meragvt sehingga jutaan vyawa seluruh dunia sehinggakan pihak WorId Health Organisation (WHO) mengisytiharkan pandemlk. Mulai saat itu, nama Wvhan cukup dikenali. Namun, dengan bilangan k3s yang hampir tiada disana, Wuhan  telah menyambut China Tourism … Read more

Cahaya Misteri Di Puncak Gunung Merapi Dipercayai Meteor

Perkongsian di media sosial apabila satu cahaya yang terang dan pantas telah muncul di Puncak Gunung Merapi di Changkrigan, Yogjakarta, Indonesia baru-baru ini. Cahaya yang terang berwarna kehijauan itu dipercay4i meteor yang jatuh dari 4ngkasa lepas. Korang boleh tengok gambar yang sempat dirakamkan dalam tweet @merapi_uncover di bawah. Betul ke meteor? Banyak pihak yang mendakwa cahaya … Read more

Suasana Live Berubah – Rebah Semasa Buat Live Memasak

Memang tak disangkal lagi, media sosial memang menjadi keutamaan semua manusia masa kini dan seiring dengan perkembangan arus semasa. Tak dinafikan juga, aplikasi yang tengah trend sekarang seperti TikTok digunakan dengan meluas tak kira dari pelbagai lapisan umur dan tujuan sekalipun. Namun kadang-kadang itu, platform media sosial ni juga yang jadi saksi kepada sesuatu tr4gedi yang … Read more

“Berlari” Atas Air Tinggalkan Netizen Kehairanan

APABILA mempunyai haiwan peliharaan, setiap orang sebenarnya perlu bersedia untuk menghadapi perkara-perkara yang tidak terjangka. Manakan tidak, pasti akan ada saja karenah haiwan terutama kvcing dan anj1ng yang membuatkan pemiliknya ‘pusing kepala’. Video yang tvIar di media sosial ini memaparkan sitvasi yang lvar b1asa di mana seek0r anj1ng dilihat berlari di atas air sebuah kolam. … Read more

Kegembiraan Beli Motosikal Baru Berakhir

SEORANG penunggang motosikal di wilayah utara Thailand, Uthai Thani ditemui m4ti. M4ngsa dilaporkan telah melanggar tiang elektrik dan mengalami keceder44n serivs. Menurut saksi, mereka melihat pelitup muka m4ngsa menutupi mata m4ngsa dan mereka percaya bahawa ia menghalang penglihatannya serta pvnca kemaIangan itu. Mew seorang warganegara Burma berusia 43 tahun dikatakan membeli motosikal itu hanya sejam … Read more

Selamat Tinggal Kevin Clark – Terima Kasih Untuk Tahun 2003

Masihkah anda ingat pada watak pemain dram kanak-kanak, Freddy yang popular menerusi filem School Of Rock ? Pelakon yang memegang watak tersebut, Kevin Clark telah meninggaI dvnia selepas terlibat dalam kemaIangan lapor Chicago Sun Times. Menerusi berita yang diterbitkan, Kevin meninggaI dvnia kerana diIanggar oleh sebuah kereta sewaktu sedang menvnggang basikal di kejiranannya di Avondale, … Read more

MARVEL Studios’ Eternals | Official First Teaser

SEBELUM Marvel mengumumkan filem The Eternals di mana filem ini mengumpulkan ramai pelakon hebat seperti Angelina Jolie, Kit Harington, Kumail Nanjiani, Ma Dong-Seok dan ramai lagi. Jujur Min katakan yang Min pernah tahu akan kewujudan francais komik ini dalam Marvel. Ia adalah seperti Ant-Man dan Guardians of the Galaxy atau Dr. Strangers. Jadi, Min rasa … Read more

Penampilan Terkini Trio Ganteng Jadi Perhatian

Peminat lagu Indonesia pasti tahu kumpulan The Lucky Laki yang dianggotai oleh anak lelaki penyanyi tersohor, Ahmad Dhani. Antara lagu yang menjadi siulan adalah ‘Aku Bukanlah Superman’ yang memaparkan Ahmad Al Ghazali sebagai vokal dan gitar, Ahmad El Jallaludin Rumi sebagai backing vocal dan drum, serta Abdul Qodir Jaelani sebagai backing vocal dan bass. Terbaru, adik beradik ini menarik […]