Instafamous “Bengah” Menggigil Ketika Tengok Video Bella Akui Geram Dengan SiPelaku

SIAPA yang tidak sed1h mengenangkan pender1taan yang dihadapi oleh seorang anak istimewa bernama Bella yang dipercayai menjadi m4ngsa d3ra. Rakyat Malaysia bersatu hati memperjuangkan nasib yang menimpa remaja orang kelainan upaya (OKU) sindrom down berusia 13 tahun itu, menerusi tanda pagar #JusticeForBella. Kesedihan turut dirasai Bengah, personaliti media sosial yang mempunyai hampir sejuta pengikut di […]

[VIDEO] Gelagat Lucu Jin Sebelum Masuk Islam Ini Tarik Perhatian Netizen

PERNAHKAH anda melihat seseorang dirasuk oleh jin dan cara rawatan untuk menghalau jin tersebut daripada terus tinggal dlam badan seseorang? Bagi yang pernah menyaksikan situasi seseorang dirasuk, pasti anda sudah berasa seram sejuk, bukan? Sebuah video dikongsikan oleh Miss Fex tuIar di TikTok dimana memaparkan situasi seorang ustaz sedang merawat seorang wanita yang dirasuk makhluk … Read more

Status “HALAL” Kicap Mahsuri DiRagui, Lelaki Ini Tampil Jelaskan Perkara Sebenar

TIDAK lengkap jika makan nasi lauk telur goreng tanpa kicap dan kini terdapat pelbagai jenama kicap terjual di pasaran salah satunya kicap Mahsuri. Namun baru-baru ini, timbul satu d4kwaan daripada seorang wanita menerusi satu video di TikTok yang mendakwa kicap Mahsuri merupakan produk buatan orang bukan Muslim dan beliau juga meragui status halal kicap jenama … Read more

[VIDEO] Penangkapan Saka Yang Menggangu Anak Cucu Tuannya Oleh Ustaz Rosdi Hasan TV

POCONG, hantu dan saka bukanlah perkara yang asing dalam masyarakat Melayu. Malah kita sering saja mendengar kisah-kisah seram dan mistik mengenai kejadian ini. Dan kini dengan kemajuan teknologi rakaman dan perkongsian video dalam talian, kita berpeluang untuk melihat sendiri upacara atau proses menangkap makhluk ini secara jelas. Seperti yang dikongsikan Ustaz Rosdi Hasan TV di … Read more

Kucing Lepak Rumah Orang Lupa Jalan Balik, Apabila Tuannya Datang Ini Yang Terjadi

KALAU manusia, biasalah lepak di rumah kawan-kawan untuk bersosial. Apatah lagi remaja yang sedang meningkat usia. Mereka ini ada yang lebih rapat dengan kawan-kawan kerana menganggap rakan itu lebih memahami jiwa yang berada di peringkat remaja. Namun begitu, dalam satu video yang tuIar baru-baru ini bukan masalah remaja lepak rumah orang tak ingat nak balik, … Read more

Mak Kempunan Menantu “Gomen”, Gadis Buntu Kekasih Kerja Kilang Dibenci Mak

KERJA kerajaan vs swasta, mana yang lagi hebat sebenarnya? Isu ini sering menjadi perdebatan hangat di kalangan rakyat Malaysia tanpa mengira bangsa. Bagi golongan yang berusia, mereka percaya dengan pendirian bahawa sektor awam lebih menjamin masa depan. Hakikatnya, kedua-duanya mempunyai faedah tersendiri baik dari segi pencen, bonus tahunan, kenaikan gaji atau pangkat. Lepas kahwin, pujuk … Read more

Sambungan Kisah Rumahtangga Shuk Sahar Hingga Ada Beranggapan Mereka DiSihir

KONTR0VERSI mengenai rumahtangga pelawak terkenal Shuk dan isterinya Rossa atau nama sebenarnya Rossalennah Natassyiah Asshaferah kembali bergeIora semula. Semua ini tuIar apabila Rossa berkongsi di Instagramnya, mengenai serba sedikit perihal tentang kemelut yang melanda rumahtangganya bersama pelawak terkenal ini. #1 Rossa Sedia Dimadukan Menerusi hantaran Rossa di Instagram Story, wanita berhati cekal ini meluahkan dirinya sedia … Read more

Saya Jarang Nak Bergadvh Tapi Hal Ini Dah MeIampau, Nanti Timbul SaIah Faham – Uqasha Senrose

PELAKON Uqasha Senrose bengang apabila tindakannya mengakui tidak memakai gincu keluaran penaja drama Perempuan Tanpa Dosa mencetuskan ‘per4ng mulut’ di laman sosial. Uqasha berkata, dia memberitahu perkara sebenar berikutan tidak mahu penaja menggunakan namanya untuk tujuan pemasaran tanpa sebarang perjanjian. Tambahnya, pihak penaja tersebut sudah mendapat promosi yang sepatutnya menerusi drama berkenaan sepanjang ia bersiaran. … Read more

“Aku Sedih Sampai Ke Tahap Aku Malu Dan Menyesal Orang Tahu Aku ISLAM” – Michael Ang

SEMALAM tular video seorang individu memperkenalkan diri sebagai ‘ustaz’ yang berceramah dengan cara agak kasar semasa mengagihkan bantuan. Video tersebut telah mengundang kec.aman ramai yang beranggapan tindakan ‘ustaz’ tersebut tidak bersesuaian dengan imej Islam yang dibawanya. Termasuklah pengarah dan penerbit popular Michael Ang yang turut meluahkan rasa terkilannya menerusi hantaran di laman sosial Instagram (IG). … Read more

IsraeI Lancarkan Serang4n Udara Ke Atas G4za Sebagai MembaIas Serang4n BeIon Api Dari G4za

Jet pejuang IsraeI pada Jumaat meIancarkan serangan udara yang menyasarkan beberapa kawasan dikuasa1 Hamas di Semenanjung G4za, Iapor Agens1 AnadoIu (AA). “T1ndakan itu sebagai membaIas serangan belon api yang diIancarkan dari G4za terh4dap penempatan IsraeI, jet pejuang tentera IsraeI menyer4ng sebuah kawasan yang digunakan H4mas bagi tvjuan mengkaji dan menghasiIkan senj4tanya,” dakwa tenter4 IsraeI di … Read more

“3 Biji Hanya RM150” – Kenapa Durian Duri Hitam Mampu DijuaI Murah Di Singapura ???

MEMILIKI tekstur yang lebih halus dan tidak memiliki serat serta lebih berlemak, tidak hairanlah durian ‘black thorn’ dijual dengan harga mahal. Setiap kali musim durian tiba, harga durian sentiasa mencanak naik disebabkan permintaan tinggi. Terbaharu, tuIar di media sosiaI perkongsian seorang pengguna Facebook Abdul Ifwad yang berkongsi harga durian ‘black thorn’ di Singapura. Menerusi perkongsiannya, … Read more

CAPRlCE MENJAW4B PERS0ALAN KEN4PA DlA KE G4ZA & MESlR

BARU-BARU ini, selebriti media sosial, Caprice terb4ng ke Mes1r dan setervsnya s1nggah ke G4za bagi menjaIankan m1si kemanus1aan. Sunggvhpun begitu, b4nyak daIam kaIangan netizen yang mempertika1kan seb4b Caprice ke sana dan keperIuannya untvk meIakukan m1si berkenaan tatkaIa dun1a masih berdep4n dengan pandem1k Cov1d-19. Justerv, Caprice tampiI menjawab persoaIan rama1 orang mengena1 tujvannya ke sana menerus1 hantaran … Read more

ANGG0TA BOMBA DlSER4NG KER4NA LEW4T TlBA DlLOKASl KEBAKAR4N

SE0RANG angg0ta bomba ceder4 seIepas d1serang seorang lelaki dalam kejad1an di Kampung Belipat, Jalan Punang di Lawas, Sarawak pada Sabtu. Dalam ins1den tersebvt, anggota terbab1t yang sedang terl1bat dalam kerja-kerja pem4daman kebak4ran sebuah rumah setingkat d1tumbvk seorang lelaki dari arah bel4kang. Seorang lagi lelaki pula bert1ndak memarah1 pasukan bomba yang did4kwanya Iewat tiba. SusuIan kejad1an … Read more

“Silap ni… patut jual kat Y4hudi” – Netizen Kec4m Aliff Syukri

Teruja menyambut kelahiran anak kelima, namun apa yang lebih istimewa pada anak bongsu pelakon Gerak Khas, Mohd Zamri Ibrahim itu kedua-dua telinga bayi itu mempunyai tanda kelahiran menyerupai tulisan kalimah Allah SWT. Menurut Zambri, perkara itu disedari isterinya, Fazilawati Ismail, sehari selepas anak mereka dilahirkan. Isterinya selamat melahirkan bayi perempuan 21 Julai lalu yang diberikan […]

RM70 bilion Harta Pusaka Tak dituntut, Uruslah Ketika Masih Hidup

BUAT pertama kalinya, setelah beberapa tahun berusaha, Imani Zulaikha (bukan nama sebenar) akhirnya berjaya mengumpulkan semua adik-beradik, anggota keluarga dan waris terutamanya sebelah arwah ayah, bagi menyelesaikan urusan pembahagian harta pusaka. Sambutan Aidilfitri 2019 di Sungai Petani, Kedah menjadi titik pertemuan bagi semua waris untuk ‘menjernihkan’ semula hubungan kekeluargaan yang selama ini menjadi keruh dek … Read more

Pasangan Kekasih ditangkap Khalwat Jalani Hukuman Sebat Guna ‘Mask’

SEPASANG kekasih dihukum sebat sebanyak 100 kali di khalayak ramai selepas ditangkap khalwat di Indonesia. Meskipun wabak Covid-19 masih lagi meruncing di negara itu, puluhan orang berkumpul di luar masjid dekat wilayah Aceh Besar pada Jumaat untuk melihat hukuman terhadap pasangan tersebut. Mereka dikenakan 100 sebatan selepas melakukan s3ks sebelum berkahwin. Pihak berkuasa berkata mereka … Read more