“4 Tahun Aku Simpan Aiib Dia..” Isteri Syuk Sahar

Berikutan isu kemelut rumah tangga yang melanda pelawak Shuk Sahar dan isteri, Rossalennah Natassiah Asshaferah tempoh hari, warganet ibarat ‘mencurahkan m1inyak ke dalam ap1i’ apabila mereka membuat pelbagai spekulasi berkenaan wanita itu.

Mesra disapa Sera, semalam dia berkongsi satu posting di laman sosial Instagram miliknya untuk menjelaskan perkara sebenar berkaitan tudvhan warganet yang mendakwa dirinya ‘mem3rli netizen’ melalui video yang dikongsi di aplikasi TikTok sebelum ini.

Jangan la fi1tnah!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOUNDER ROSSA SHOP (@rossa.sera)

“Ada yang kata Sera p2erli netizen pasal buat video ini. Sedangkan video ini 14 Disember 2020. Kenapa takda yang nak betulkan bila Sera cakap video ini f1itnah.

“Memang nak ‘pickup’ cerita yang fi1tnah ja. Kebenaran korang tak nak pickup pula sebab takut kena balik pula sebab share info tak betul,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Selain itu, wanita tersebut turut memberi maklum balas terhadap segala kec4man dan tohm4han yang netizen lontarkan kepada dirinya selama ini.

Ini kerana sebelum ini, netizen mengec4m Sera kerana ibu kepada dua cahaya mata itu membuka ai1bnya sendiri di laman sosial dengan berkongsi tentang kemelut rumah tangganya.

Menepis tuduhan itu, Sera menegaskan bahawa dia sudah lama menjaga ai1b suami tetapi makin dihimpit pelbagai prov0kasi. Justeru itu, dia memilih untuk bersuara bagi membela rumah tangganya.

Bila jaga ai1b, kena ‘pr0voke’ macam2 pulak!

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata pengikut Sera membanjiri dengan kata-kata semangat buat wanita itu agar kekal tabah menghadapi segala ujian dalam hidupnya. Malah, ramai juga yang memuji keberaniannya untuk berterus-terang dalam isu berkenaan.

Netizen salah sangka

 

Adat suami isteri berg4duh dan berbaik semula

Dalam pada itu, ada juga netizen yang menasihati Sera secara ikhlas supaya dia tidak mengulanginya kembali, yakni berkongsi masalah rumah tangga di laman sosial. Baginya, adalah lebih baik jika ia diadukan kepada Allah SWT.

Berg4duh macam mana pun, simpan…

Baguslah Sera berani memberi penjelasan untuk menjernihkan suasana. Tiadalah netizen tertanya-tanya apa sebenarnya berlaku di sebalik semua ini. Apa pun, semoga rumah tangga mereka berdua kekal bahagia hingga ke syurga hendakNya!

Sumber: Instagram @rossa.sera