“Berlari” Atas Air Tinggalkan Netizen Kehairanan

APABILA mempunyai haiwan peliharaan, setiap orang sebenarnya perlu bersedia untuk menghadapi perkara-perkara yang tidak terjangka. Manakan tidak, pasti akan ada saja karenah haiwan terutama kvcing dan anj1ng yang membuatkan pemiliknya ‘pusing kepala’.

Video yang tvIar di media sosial ini memaparkan sitvasi yang lvar b1asa di mana seek0r anj1ng dilihat berlari di atas air sebuah kolam.

Menerusi video yang dimvatnaik di TikTok itu, orang ramai dilihat sedang berkumpul di sebelah kolam dengan beberapa ek0r anj1ng yang sedang asyik b3rkejaran di antara satu sama lain. Dengan tidak semena-menanya, seek0r anj1ng berwarna hitam putih dilihat menuju ke arah kolam dan dengan yakinnya berlari di atas air.

Svasana di situ menjadi riuh-rendah buat seketika dengan ada yang keb1ngungan bagaikan tidak percay4 dengan apa yang baru saja disaksikan oleh mereka. Pun begitu, tidak dapat dipastikan di mana kejadian tersebut berlaku.

Sehingga kini, video tersebut telah mendapat sebanyak 6.2 juta tontonan di TikTok dan menjadi perbvalan dalam kalangan warganet yang tertanya-tanya mengenai situasi tersebut. Malah, ada yang berseIoroh bahawa anj1ng itu mempunyai super power.

Walau bagaimanapun, jika dilihat dengan teliti permukaan kolam tersebut sebenarnya mempunyai jaring yang dilekatkan di setiap penjvru. Jadi, tidak hairanIah anj1ng itu boleh berlari di atasnya dengan jayanya.

sumber : SiakapKeli