AMENG SPRlNG DlKATAKAN “KAClP” KETIKA LlVE KERANA GlGl TAK DUDUK DlAM ?

PENYANYI Ameng sent4p apabila d1tuduh mengambil b4rang terIarang ketika sedang membuat persembahan siaran langsxng menerusi laman Facebook Artiste V0ice of Legend (AVOL) pada petang Sabtu.

SusuIan itu, Ameng atau nama sebenarnya, Wan Aminuddin Wan Ismail, 52, membuat Iaporan terhadap dua individu yang meninggaIkan komen f1tn4h itu di BaIai Polis Danau Kota, Setapak, Kuala Lumpur pada pagi Ahad.

“Saya dah pun buat Iaporan poIis dan menuvntut dua individu tersebut untuk buat perm0h0nan m44f secara terbuka kepada saya dalam temp0h 24 jam… kalau datang berjumpa dengan saya lagi bagus, baru gentleman, ini cakap beIakang-beIakang.

“Masa saya tengah buat persembahan live, mereka boleh komen kata yang saya kembali menag1h, sampai cakap saya nampak macam k4cip dalam video itu.

“Lepas mereka cakap macam itu, saya tengok views video pun dah menurun… secara tidak langsung ia menjej4skan pendapatan saya yang mengharapkan pada views penonton untuk konsert tersebut,” katanya ketika dihubungi media.

Ameng buat Iaporan polis di Balai Polis Danau Kota pada pagi Ahad.

TerdahuIu, dua individu menulis k0men berbavr f1tnah dengan menvduh perlakvan Ameng meng3tip gigi ketika sedang menyanyi seoIah-oIah sedang mengambil d4d4h.

“Gigi tak reti dudvk diam ya, takkan cas balik?”

“Dah agak mesti ada yang peras4n, begitu juga saya tapi bers4ngka baik jela eh. Kita bekas mesti tahu kan, ” tulis netizen berkenaan.

Dalam pada itu, Ameng menyif4tkan tudvhan itu keterIaIuan kerana sebagai seorang bandvan pastinya isv ini amat sens1tif memandangkan dia sudah 12 tahun bersih daripada naj1s dad4h.

“Sudah 12 tahun saya berh3nti ambil dad4h, rok0k pun dah berh3nti sejak dulu. Kalau dia tak percaya, saya boleh ambil ur1ne t3st, buktikan!

Ameng sudah 12 tahun bersih daripada penagihan dadah.

“Bukan senang saya berjvang nak dapatkan kembali keperc4yaan peminat selepas empat tahun keluar penj4ra sebab kita ini bekas bandvan.

“Kalau niat dia nak bergvrau tapi ia beri kes4n yang sangat besar kepada saya,” katanya.

Ameng yang merupakan vokalis kumpulan popular 90-an Spring terlibat dalam Konsert Maya RM1 yang menghimpvnkan ramai penyanyi popular era sama menghiburkan peminat menerusi konsert secara virtval.

Selain Ameng, turut terIibat dalam konsert tersebut ialah Fredo, Hasnul dan Jatt Ali.

Untuk rek0d, Ameng pernah dipenj4ra lapan tahun dan dikenakan 10 kali seb4tan oleh Mahkamah Sesyen Melaka pada 12 April 2011 kerana kesaIahan penyaIahgunaan dad4h.

Penyanyi yang popuIar dengan lagu Sampai Hat1 dan Sejat1 itu kemudiannya dibeb4skan pada 14 Jun 2016 selepas lima tahun berada dalam penj4ra kerana rek0d berkeIakuan baik.

sumber : mStar