Amar Bahrin Pertahankan Amyra Rosli Kerana Niat Ingin Mempromosikan Durian DiSalah Erti

PELAKON Amar Baharin meIuahkan rasa kesaI apabila niat baik isterinya, Amyra Rosli untuk membantu peniaga kecil mempromosikan produk disaIah erti segelintir netizen.

Amar atau nama sebenarnya Amar Mohd Bahrin, 36, berkata dia dan isteri menggunakan platform media sosial hanya untuk membantu peniaga kecil dalam keadaan negara berdepan sitvasi pandem1k.

“Isteri saya Amyra dapat durian orang bagi, lepas itu dia share kat sosial media. Kami sebagai selebriti gunakan platform sebaik mungkin untuk membantu.

“Netizen komen takkan makan pun nak share ? Kesian la orang yang tak mampu beli.

“Tapi niat Amyra tu nak membantu peniaga-peniaga kecil, tiada niat nak kecilkan hati orang yang terkesan ketika sekarang tengah Iockdown. Tapi sebagai selebriti itu je la kami boleh bantu,” ujarnya kepada media.

Perkongsian Amar di laman Instagram miliknya.

Terdahulu, Amar memuat naik paparan skrin beberapa komen netizen yang menganggap perkongsian isterinya berkaitan durian sebagai tidak sens1tif dengan nasib segelintir rakyat yang kini dalam kesvsahan.

Sementara itu Amar berkata, ti1ndakannya membuat teguran terbuka di laman sosial adalah bagi menyedarkan pihak berkenaan tentang tujuan sebenar mereka.

“Tujuan saya nak bagi teguran sikit je, saya tak marah. Kita faham dan tak anggap benda ni ser1us selagi dia tak cakap benda-benda kesat.

“Mana yang baik kita sokong, mana yang negatif kita kena sedarkan dengan cara yang baik.

“Kita ada followers, jadi sedikit sebanyak dapat membantu peniaga-peniaga kecil yang mungkin baru nak start atau nak tingkatkan skill untuk survive,” ujarnya.

Ujarnya lagi, netizen sepatutnya lebih berfikiran terbuka dan menggunakan media sosial sebaiknya dan tidak menulis komen negatif tanpa berfikir panjang.

Amar dan Amyra berkahwin pada 11 November 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata.

“Apabila saya kongs1kan macam ni mungkin orang ramai boleh berfikir apa yang mereka buat tu tak betul. Mungkin mereka tertekan duduk dekat rumah.

“Saya harapkan semua orang yang mengaIami Iockdown ni, supaya banyak bersabar, buat perkara berfaedah dan jangan mengata benda negat1f di sosial media,” katanya.

Amar dan Amyra mendirikan rumah tangga pada 11 November 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Aqeef Anaqi, 3, dan Ayra Aryssa yang lahir pada 1 Februari tahun lalu.

sumber : mStar