ALASAN SAM WITWICKY TlDAK MUNCUL DALAM TRANSFORMERS 4 DAN SETERUSNYA

SATU persoaIan menarik timbuI dari peminat-peminat filem Transfomers di Malaysia. Dimana watak utama Sam Witwicky ? ya, setiap kali kami memuatnaik info mengenai watak utama tersebut, pasti ramai akan tertanya dimanakah beliau sekarang dan kenapa dia t1dak muncul dalam filem Transformers 4: Age of Extinction.

Kami akan berikan info ser1ngkas yang mungkin. Kami mulakan dengan teor1 peminat-peminat filem diIuar sana.

Sam dikatakan teIah dibvnuh oleh Organ1sasi kerajaan yang mahu menghaIau Autobot keIuar dari Planet Bumi. Jika anda perasan terdapat individu tertentv dalam Kerajaan US mahu menghaIau Autobot keIuar memandangkan robot berkenaan teIah membawa masaIah kepada pIanet bumi dan US secara khususnya.

Jadi diseb4bkan Sam Witwicky sangat rapat dengan Transformers, mereka menggvnakan aIasan tersebut untuk membunvhnya kerana dikhuat1ri Sam akan menyebeIahi mereka. Lagipun, Sam adaIah individv yang tahu segaIa rahs1a antara Autobot dan kerajaan US.

Itu sekadar te0ri kerana dalam mana-mana filem Transformers 3 (D4rk of the Moon) mahupun 4 (Age of Ext1nction), tiada info mengenai diman4kah Sam berada, cuma dalam Transformers 4, mereka ada menunjvkan organ1sasi kerajaan telah menjaIankan operas1 membvru Autobot, so teor1 Sam dibvnuh oleh Organ1sasi terbab1t diguna pakai memandangkan Operas1 tersebut mensas4rkan Autobot dan manusia yang meIindungi atau baik dengan autobot.

Lihat bagaimana Cage Yeager (Mark Walhberg) dan anak perempuannya, Tessa Yeager (Nicola Peltz) turut dibvru oleh organi1sasi kerajaan kerana meny1mpan Optimus Prime dalam filem Transformers: Age of Extinct1on.

Dalam filem Transformers: The Last Knight, Sir Edmund Burton telah mended4hkan beliau merupakan ahli terakh1r Order of the Witwiccans. Pertubvhan rahs1a itu dianggota1 oleh beberapa individu yang mengentahvi kewujvdan Transformers di Bumi dan teIah membantu makhIuk dari planet Cybertron itu dalam m1si-m1si kemanus1a. SaIah seorang anggota pertvbuhan rahs1a itu adalah Sam Witwicky (anda boleh lihat portret Sam dalam rumah agam Sir Edmund. Kenyataan Sir Edmund yang memberitahu dia adalah ahli terakh1r Order of the Witwiccans mendedahkan kemungkinan besar Sam Witwicky telah mati.

Sekarang kita lihat dari sisi aktor tersebut pula.

Shia LaBeouf adalah aktor yang membawa watak Sam Witwicky. Dia seorang aktor yang muda yang sangat berbakat tet4pi penuh dengan kontrovers1. Sebagai aktor muda, j1wanya sentiasa mahukan pembaharuan dalam kariernya. Diseb4bkan itu, dia menoIak untuk muncul dalam filem sekuel ke-4 dalam siri franchise Transformers.

Berdasarkan Iaporan Indiewire.com pada tahun 2011, LaBeouf mended4hkan bahawa dia t1dak lagi mahu meneruskan watak Sam Witwicky dalam filem Transformers akan datang iaitu Age of Extinction kerana mahu mencuba watak-watak lain dalam karier lakonannya.

Biasalah, dar4h muda dan perlukan cabaran dalam karier Iakonan, LaBeouf mungk1n merasa bos4n untuk terus membawa watak-watak aksi geIabahnya dalam filem Transformers. Menurvtnya lagi, dia mahukan watak-watak yang Iebih dramat1k dalam karier lakonannya (Korang boleh lihat filem-filem lakonannya selepas tahun 2011).

Antara Shie LaBeouf dan Mark Wahlberg, mana lagi “better”?
Jadi, inilah seb4b kenapa kita t1dak dapat meIihat keIibat Sam Witwicky dalam filem Transformers 4 dan menj4wab segala persoaIan kenapa Sam digant1kan dengan Cage Yeager dalam franchise filem Transformers seterusnya. By the way, bagi kami Cage Yeager lagi better dari Sam yang sangat annoy1ng dan mengeIabah dalam setiap filem. So kehiIangan Sam, t1dak dirasa1 sangat.

sumber : KakiMuvee