“Aku Sedih Sampai Ke Tahap Aku Malu Dan Menyesal Orang Tahu Aku ISLAM” – Michael Ang

SEMALAM tular video seorang individu memperkenalkan diri sebagai ‘ustaz’ yang berceramah dengan cara agak kasar semasa mengagihkan bantuan.

Video tersebut telah mengundang kec.aman ramai yang beranggapan tindakan ‘ustaz’ tersebut tidak bersesuaian dengan imej Islam yang dibawanya.

Termasuklah pengarah dan penerbit popular Michael Ang yang turut meluahkan rasa terkilannya menerusi hantaran di laman sosial Instagram (IG).

Michael berkata, individu terbabit tidak sepatutnya bertindak mem.alukan orang lain, sebaliknya berilah sumbangan dengan ikhlas.

“Ini salah dari segenap sudut. Tepok dan tahniah sebab satu video akan buat orang salah anggap dan benc1 Islam.

“Macam ni ke Allah ajar kita? Nak derma tu derma aje la, tak perlu la nak malukan dan buat mcm tu. Serious la this so sad.

“Semenjak C.ovid ni macam-macam Pak Menteri buat or statement bodoh yang keluar aku tak la m.arah or bersedih naw naw.

“But video ni betul-betul aku sedih sampai ke tahap aku malu dan menyesal org tahu aku ISLAM. Islam yang aku belajar bukan macam ni!“

Mungkin niat kau nak tolong tu bagus, tapi cara kau nak berdakwah tu buat macam orang-orang kat situ dah tak ada harga diri! You are worst then IsraeI !,” katanya kesal.

Pendapat Michael penyanyi dipersetujui ramai, dan rata-rata berpendapat soalan-soalan individu terbabit berkaitan solat dan ibadah Islam yang lain kepada penerima bantuan, sebagai tidak wajar.

Mereka turut berasa malu kerana seorang saudara baru seperti Michael perlu melihat perkara kurang berhemah seperti itu.

sumber :Gempak via Bartasangbad.site