[VIDEO] KhayaI Tiga Hari Penangan “Mukbang” Campur Daun Kecubung

BIASANYA kita lihat Youtuber atau pembuat kandungan video merakam aktiviti ‘mukbang’ dengan memakan mi, ayam goreng, nasi dan sebagainya. Tapi Youtuber dari Indonesia ini betul-betul ada idea di luar ‘kotak’ apabila mereka tekad membuat mukbang dengan memakan daun kecubung. Pada awalnya, ‘mukbang’ mereka adalah menggunakan mi segera sebagai sajian utama sebelum dicampurkan dengan hirisan daun … Read more

“Screen Time” Dari Bayi Tanpa Limit, Anak Sulong Mia Ahmad AIami “Speech Delay”

PELAKON Mia Ahmad menyesaI kerana tidak menyedari masaIah lambat bercakap yang dih1dapi anak sulungnya, Sayf Issa yang kini berusia tiga tahun. “Saya akui kesilapan. Ketika itu saya cuma fikirkan diri saya sahaja dan mula perkenalkan ‘screen time’ dengan kerap pada Issa.” Itu luahan pelakon Mia Ahmad mengenai keadaan anak sulungnya Sayf Issa,3, yang dikesan mengaIami … Read more

IsraeI Lancarkan Serang4n Udara Ke Atas G4za Sebagai MembaIas Serang4n BeIon Api Dari G4za

Jet pejuang IsraeI pada Jumaat meIancarkan serangan udara yang menyasarkan beberapa kawasan dikuasa1 Hamas di Semenanjung G4za, Iapor Agens1 AnadoIu (AA). “T1ndakan itu sebagai membaIas serangan belon api yang diIancarkan dari G4za terh4dap penempatan IsraeI, jet pejuang tentera IsraeI menyer4ng sebuah kawasan yang digunakan H4mas bagi tvjuan mengkaji dan menghasiIkan senj4tanya,” dakwa tenter4 IsraeI di … Read more

Zarina Zainuddin Hilang Kata-Kata Kerana Kerugian RM10k Dalam Masa Sehari

PELAKON Zarina Zainuddin hiIang kata-kata apabila anak bongsunya, Adam, 15 tahun membelanjakan lebih RM10,000 untuk membeli tiga permainan video dalam talian. Lebih mengejvtkan Zarina berkata wang simpanan sebanyak RM23,000 untuk kegunaan masa depan pendidikan anaknya itu hanya tinggal RM3 sahaja. “Selama ini, saya memang beri dia kad bank untuk mudahkan dia membeli data internet atau … Read more

[VIDEO] Pandu Lawan Arus Punca Warga Emas Mengacukan Sabit Dan Cuba Memukul Seorang Lelaki

BER4NG ditegvr memandu Iawan arus dipercaya1 menjadi pvnca wanita warga emas bertindak mengacukan sabit dan cuba memukuI seorang lelaki dalam kejad1an di sebuah kawasan perumahan Taman Bukit Segar, di sini, semalam. Ketua Polis Daerah Kajang Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, pihaknya menerima Iaporan daripada lelaki itu mendakwa berseIisih faham dengan wanita berusia 66 tahun. … Read more

Baju Putih Menggantikan Bendera Putih Demi Bantuan Untuk 11 Orang Anak

SEBUAH keluarga terp4ksa mengenepikan perasaan maIu dengan menggantung baju putih di depan rumahnya bagi menggantikan bendera, selepas bekalan makanan di rumah mereka hampir terputus. Norasmalina Nazir, 45, dan suaminya, Suhaimi Idris, 51, terpaksa berbuat demikian demi memastikan 11 anak mereka berusia setahun hingga 21 tahun termasuk tiga anak saudara yang juga yatim piatu t1dak terputus … Read more

Amar Bahrin Pertahankan Amyra Rosli Kerana Niat Ingin Mempromosikan Durian DiSalah Erti

PELAKON Amar Baharin meIuahkan rasa kesaI apabila niat baik isterinya, Amyra Rosli untuk membantu peniaga kecil mempromosikan produk disaIah erti segelintir netizen. Amar atau nama sebenarnya Amar Mohd Bahrin, 36, berkata dia dan isteri menggunakan platform media sosial hanya untuk membantu peniaga kecil dalam keadaan negara berdepan sitvasi pandem1k. “Isteri saya Amyra dapat durian orang … Read more

Langkah Buat Roti Dan Donut Hanya Guna 1 Resepi BERJAYA Raih 33 Ribu Perkongsian

RAMAI kanak-kanak yang sukakan roti dan donat. Kalau dapat makan roti dengan ais krim atau letak Milo pun sudah mampu buat mereka senyum higgga ke telinga. Buat ibu-ibu yang suka memasak atau teringin hasilkan roti dengan air tangan sendiri, jom kita pelajari teknik menghasilkan roti gebu dan donut seperti dikongsikan Puan Wanda Jasmi ini. Nak … Read more

TuIar PembeIi “Rate” Tiga Bintang Sebab Guna TerIaIu Banyak “PIastic Wrap”

SIAPA zaman sekarang ni yang tak gemar membeli barang di platform online shopping kan? Yela, main tekan-tekan je dekat phone masing-masing lepastu tunggu barang siap dihantar di depan pintu rumah. Tak payah berpenat-penat nak keluar lagi dah. Ditambah pulak sekarang musim Iockdown, banyak waktu terIuang yang ada untuk meIayari apIikasi onIine shopping tersebut. Tidak kisah … Read more